0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Успешни шахисти из Рудоваца


Лазаревац
715 |

У београдском хотелу Славија завршена је Премијер лига Београда у шаху за мушкарце. Међу десет београдских клубова, са доста успеха, наступили су и шахисти Радничког из Рудоваца.


Шахисти из Рудоваца су освојили треће место, што се по речима председника клуба, Дарка Божића, може оценити као успех: "Циљ смо остварили, јер смо пред почетак првенства нагласили да нам је жеља пласман међу прве три екипе. Два пораза су нас коштала и титуле, јер уз мало спортске среће то смо могли остварити, али смо показали да имамо квалитетан састав, што показује табела, јер смо иза нас оставили реномиране екипе Партизана, Београда, Чукаричког".

Шах се у Рудовцима воли?

"Да. Жене су годинама међу најбољим екипама у Србији имамо и три титуле државног првака. Жеља нам је да за коју годину међу најбољим екипама у Србији буде и мушка екипа. Морам посебно издвојити Павла Димића фиде мајстора, који је јуниорски првак Србије, а титулу је освојио и у категорији јуниори слабовиди", речи су председника Дарка Божића.
Много квалитетних шаниста је наступало на овом такмичењу. За екипу Радничког са Новог Београда наступао је и фиде мајстор Јан Лугдин амбасадор Шведске у Србији. Раднички из Рудоваца наступао је у следећем саставу: Павле Димић, Данијел Милекић, Горан Шкаре, Саша Коцић, Растко Свичевић, Дамјан Јандрић, Стефан Јањић, Мирко Димитријевић и Александар Милошевић.


НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!