0
  • Катарина Дамњановић прва допливала до Часног крста
  • Грејање стиже поподне
  • Kреативна радионица за малишане у Модерној галерији „Састављамо, цртамо и бојимо лик Свeтог Саве“

Светско злато за Ненада Лукића из Великих Црљена


Лазаревац
4706 |

У српској престоници Београду од 23. до 25. јуна одржано је Светко првенсто Светске конфедерације у каратеу. Међу бројним клубовима из читавог света, такмичили су се и чланови карате клуба Зенит из Великих Црљена, коју су чланови Српске карате Уније.


Млади такмичар Зенита, тринаестогодишњи Ненад Лукић, освојио је титулу светског првака у катама до 13 година, што је један од највећих успеха Црљенчана.

Тренер Миодраг Миоч Николић, који је обављао у улогу судије на Светском првенству, задовољан је златном медаљом Лукића.

“Велики таленат и добар рад донео му је златну медаљу и уверен сам да Ненад Лукић може израсти и сјајног такмичара, само ако настави предано и марљиво да ради и наредних година у свом узрасту увек ће бити кандидат за неко одличје”, каже Николић који скоро 40 година ради као тренер.

Из његове тренерске радионице изникло је доста добрих каратиста, али Николић ставља акценат и на школу.

„Нама у клубу је важно да поред тога што желимо да направио доброг такмичара, да направимо и доброг човека, а кроз овај спорт може да упозна велики број другара што из наше земље то и целог света. Школа је доста битна”, каже Николић.

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!