0
  • Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Сјајан почетак одбојкашица Железничара


Лазаревац
583 |

У првом колу Суперлиге Србије изузетно појачанe одбојкашице Железничара први меч одиграле су у Београду против Партизана земунској хали Мастер, и забележиле победу – 1:3 (25:19, 18:25, 21:25, 26:28)


Код победника доминирала је коректор Јована Јовичић са фантастичних 36 поена, Станимировић је уписала 15, Гајић 8, Андрић 7, Василева 6 поена. Јелена Вигњевић је имала три поена, а Лазаревићева и млада Грујичићева по један.

Одбојкашице Жеље охрабрене су освајањем Балканског купа и добрим наступима на турнирима, и даље их предводи искусни шеф стручног штаба Светлана Илић, тако да се у нову сезону улази са највећим амбицијама до сада. Последњу проверу имале су на турниру у Румунији од 4. до 6. октобра, где су одмериле снаге са најбољим екипама румунског првенства: шампионом државе и домаћином турнира Алба (Блаж), Стиинта (Бакау) и Агроленд (Темишвар). Заузеле су друго место са две победе и једним поразом и то од екипе Алба, коју предводи наш прослављени тренер  Дарко Закоч.

Клуб се овог лета појачао веома квалитетним одбојкашицама и практично има нови састав.

Дошле су: примач Бугарка Ралитса Василева, која је потекла у софијском ЦСКА и играла у више европских држава, коректори Јована Јовичић (прва поентерка лиге) и Јелена Млађеновић из ТЕНТ-а и Милица Тошић из ужичког Јединства, такође из Обреновца су стигле дизач Јелена Вигњевић и примач Јелена Станимировић, средњи блокери Аница Кутлешић (Јединство, Ужице) и Александра Гајић (ТЕНТ) и либеро Александра Спасенић (Футог).

Из прошлогодишњег састава остале су Тамара Ракић, Ивана Лазаревић, Данијела Андрић и млада Бојана Пејовић (17 година). Првом тиму су прикључене и петнаестогодишње Ива Шушњаревић и Дуња Грујичић из селекције Железничара.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!