0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство


Лазаревац
1411 |

Недавно је у Лесковцу одржано завршно такмичење средњих школа у рукомету. Ученици Техничке школе „Колубара” из Лазаревца, под руководством професорке Иване Бачанац, освојили прво место и стекли право да учествују на Светском првенству средњих школа, које ће се одржати од 21. фебруара до 1. марта у катарском граду Дохи.


Лазаревачки средњошколици су као победници београдског региона стекли право да учествују на завршници такмичења у Лесковцу. На завршном такмичењу било је осам средњих школа подељених у две групе са по четири екипе.

У групи А, поред Лазаревчана, учестовали су ученици средње школе „Григорије Поповић“ из Зубиног Потока, Техничка школа Зејечар и Економско трговачка школа из Врања. Лазаревачани су  забележили све три победе у групи и у финалу се састали са вршњацима из новосадске гимназије „Јован Јовановић Змај“.

 Финале је оправдало очекивања и после велике борбе, пулени Иване Бачанац су савладали Новосађане са 12:9, на крају првог дела меча било је 5:4.

„Финале за сладокусце јер је то била борба дивова. Победа је стигла у последњих десетак минута када смо брзим контрама стекли недостижну предност и на крају заслужено подигли победнички пехар. Ово је још један доказ да Лазаревац јесте град младих и спорта и доказ да се добро ради како у школама тако и у клубовима. Похваљујем све своје ученике, јер поред показаног квалитета на мечевима били су и примерни ван терена. Бити првак Србије је велики успех и уверена сам да ће многи бити велики рукометаши“.

Због наступа на Светском првенству ученици четврте године нису имали право наступа.

„Таква су правила и ми смо се тога држали нећемо много славити, већ ћемо почети припреме за Светско првенство, где желимо да на најбољи начин репрезентујемо Србију, а наравно и наш град Лазаревац“,  каже професорка Ивана Бачанац.

Екипу ТШ „Колубара“ чинили су ученици од прве до треће године, а велики успех остварили су Намања Гашић, Никола Мартиновић, Вукашин Вујошевић, Марко и Мирко Јовановић, Алекса Максимовић, Младен Николић, Немања Ивановић, Душан Јовановић, Петар Биочанин и Александар Ранковић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!