0
  • Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Одбојкашице Жележничара прваци балкана


Лајковац
800 |

Одбојкашице "Железничара" направиле су највећи успех у историји лајковачког спорта, освојивши Балкански куп.


Тродневни турнир у организацији Европске одбојкашке конфедерације (CEV) организован je у Градачцу (Босна и Херцеговина). Првог дана такмичења екипа Железничара је добила домаћина, екипу "Градачац", максималним резултатом 3:0 (25:22, 25:14, 25:23). Другог дана девојке су савладале фаворита турнира екипу „Чанакале“ из Турске резултатом 3:1 (25:22, 17:25, 25:23, 25:22).

 

За прво место лајковачким одбојкашицама је било неопходно да у последњем мечу против „Динама” из Букурешта добију два сета, што су и успеле. У борбеној игри пуној преокрета утакмица је после 135 минута завршена резултатом 3:2 за Румунке. Освајањем Балканског купа, у којем се такмичи неколико сезона, ЖОК "Железничар" је обезбедио даљи наступ у Европи, односно учешће на Челенџ купу (Challenge cup). У шеснаестини финала овог купа састаће се са тимом ТЕНТ из Обреновца. Прва утакмица се игра 13. децембра у Лајковцу, а реванш 10. јануара 2018. у Обреновцу.

Успех на Балканском купу потврђује летошње најаве „Железничара“ да је дошло време за трофеје и да ће са великим амбицијама ући у наредно првенство Суперлиге. Стручни штаб и даље предводи искусна Светлана Илић, тренер са богатом међународном каријером. Екипа је знатно промењена, доста играчица је отишло, али се клуб појачао са шест веома квалитетних одбојкашица. Дошле су Јелена Вигњевић (Визура), Јелена Млађеновић (ТЕНТ), Аница Кутлешић (Јединство, Ужице), Александра Гајић (ТЕНТ), Јелена Станимировић (ТЕНТ) и либеро Александра Спасенић (Футог). Из прошлогодишњег састава остале су Тамара Ракић, Ивана Лазаревић и Данијела Андрић, а клуб напустиле Мирјана Бергендорф, Нада Митровић, Јелена Митровић, Невене Вељковић, Сара Компировић, Јелена Раковић и Ивана Димић.

 

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!