0
  • Обележена 103. годишњица Колубарске битке
  • Обустава саобраћаја у Вреоцима и Степојевцу
  • Настављени радови на ватрогасном дому
  • Изабран председник Савета омладине ОО СПС Лајковац
  • Изложба "Елси Инглис - српска мајка из Шкотске"
  • Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство
  • Железничар победио ТЕНТ у Купу изазивача

Годину дана успешног рада бокс клуба Greatest


Лазаревац
1072 |

У петак 1. септембра у просторијама клуба, боксерски клуб Грејтист (Greatest) прославио је први рођендан.


Након годину дана преданог рада, у клубу кажу да су веома задовољни оставреним успехом и резултатима.

„Као један од момака који се кик боксом и боксом бавио на самим почецима ових спортова у Лазаревцу, којим се тада, пре десетак година, бавила једна мала група грдаских момака, нисам могао претпостави да ће овај спорт постати веома популаран у нашем граду“, каже Немања Столић, боксер и један од оснивача клуба.

Боксерски клуб Грејтист, је трећи боксерски, а десети клуб борилачких спортова у Лазаревцу.

„Сви ти клубови доказ су да су борилачки спортови, посебно бокс, јако популарни у Лазаревцу. Оно што наш клуб разликује од осталих,  је то што је наш циљ да се за нас не зна само у кругу боксерског света, већ да нас прати и подржава што више суграђана, а доказ томе јесте да је меч између боксерских репрезентација Србије и Бугарске, који је организовао наш клуб, гледала пуна хала СРЦ Колубара. Људи из спорта знају да одавно ни један спорт у Лазаревцу није напунио халу, наш клуб и наш спорт је то успео“, каже Столић.

„Верујем да енергија и љубав коју улажемо у афирмацији нашег клуба, бокса и спорта уопште није могла да остане непримећена, и да је то главни разлог што нас из дана у дан прати и подржава све већи број људи. Многи мисле да овај клуб водим сам, али уз мене стоји још људи, пре свега председник клуба Дејан Станојевић, потпредседник Градимир Марковић, као и цео управни одбор који броји 10 чланова. Њима се неизмерно захваљујем на помоћи у раду клуба, јер верујем да смо већ за ових годину направили једну велику причу у нашем граду, обзиром да смо се одвојили од хале Спортског центра и не користимо услове које она нуди, већ смо трошкове преузели сами на себе, и тиме показали нашу озбиљност“.

Клуб је у првој години учествовао на 15 такмичења и одбоксовали су 50 званичних мечева. „Верујемо да ће наш клуб изнедрити велики број шампиона, који ће представљати наш град и земљу једног дана на олимпијским играма, светским и европским првенствима, а тада ће свима који нас подржавају бити драго што су нас пратили и помагали сада када смо јако млади и на самом почетку. Хвала свим суграђанима који на било који начин помажу афирмацији бокса у нашем граду“, закључио је Столић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!