0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Вучић најавио боље дане за Колубару и њене раднике


Лазаревац
10202 |

Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас да ће влада ове године уложити око 250 милиона евра за набавку неопходних машина и опреме у Рударском басену "Колубара", да ће радници који су на ПП биће запослени за стално, као и да ће у наредних 100 дана бити набављено све што је потребно за ефикасан рад Колубаре.


Он је додао да је неопходно да се повећа ниво производње и струје и угља како би се макар достигао ниво производње из 2016. године.

Приликом посете том рударском басену, Вучић је најавио да ће бити олакшан и процес јавне набавке у том предузећу како би у наредних 100 дана било набављено све што је потребно за рад тог предузећа и делови за машине.

Он како би Србија, упркос ниским температурама и лошој хидролошкој ситуацији, макар стигла резултат постигнут у 2016. годину.је рекао да је потребно да се подигне ниво производње струје као и да производња угља буде већа од 28 милиона тона,

Премијер је рекао да ће радници који обављају привремене послове у том басену добити стални посао, али да то морају да буду радници у производњи а не у администрацији. Додао је да ће бити обновљене и радне униформе и да ће безбедносни услови за рад бити унапређени и на вишем нивоу.

"Од вас само очекујем добре резултате, ви обавите добар посао, а онда ни за шта друго немојте да бринете", рекао је Вучић и радницима честитао 1. мај, Међународни празник рада, уз жељу да имају још више посла у наредном периоду.

Говорећи о проблемима везаним за пензионере, он је рекао да је договорено да људи који пре 65. године иду у пензију без бенефицираног радног стажа имати умањење пензије само до 65. године, а не до краја живота.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!