0
  • Нова столарија у вртићу "Дечије царство"
  • Министар Стефановић разговарао са полицијским службеницима у Убу, Лајковцу и Мионици
  • Годишња пчеларска изложба и саветовање у Лајковцу
  • Акција „Правилно је безбедно“ у лазаревачким школама
  • Конкурс за продајни базар цвећа и садног материјала "Најлепше из природе"
  • Кошаркаши Колубаре забележили су вредну победу над екипом Младости из Смедеревске Паланке

Успешна 2017, амбициозно у 2018.


Лазаревац
2741 |

Министар рударства и енергетике Александар Антић, в.д директора ЕПС-а Милорад Грчић, заједно са председницима синдиката ЕПС Миланом Ђорђебићем и РБ „Колубара“ Миодрагом Ранковићем, обишли су 2. јануара, Рударски басен „Колубара“ и поред празничних честики, резимирајући протеклу, најавили планове и нова улагања у новој години.


Директор ЕПС-а Милорад  Грчић, изразио је захвалност свим запсленим у ЕПС -у за сав труд и залагања која улажу за добробит читаве земље.

„Захваљујући тим људима и Влади Републике Србије, имали смо стабилан електроенергетски систем. Проиуводња је у протеклој години у потпуности стабилизована и у рудницима, елекрранама и хидро сектору, али не само стабилизована већ и унапређена, а проценат производње много је обимнији у односу на данашњи дан пре годину дана“, рекао је Грчић.

„Ми данас имамо пуне депоније у термоелектранама, сви капацитети у хидро сектору су пуни, имамо историјски максимум када је у питању производња откривке у РБ „Колубара“ и имамо 10,5 милиона тона откривеног угља.

Током празника нисмо имали испаде и сви наши корисници су били уредно снабдевени електричном енергијом“, рекао је он.

Грчић је најавио нове инвестиционе подухвате у наредној години, али и истакао да је ЕПС протеклу годину, као и 2016. завршио позитивним пословањем и да је то тренд који ће се наставити.

„Направили смо велике уштеде, направили смо смањење губитака, успели смо да повећамо наплату за преко шест процената и то је још један од разлога због којих имам обавезу да се захвалим свим запосленим и у електродистрибуцијам, који су схватили да морау озбиљније да се баве овим проблемом“, каже он.

Ресорни министар Александар Антић, уз честитке поводом празника и захвалност свим запосленима, истакао је да је у дане празника око 10 000 људи у Србији радило, како би сви остали грађани имали електричну енергију и могли да Нову годину дочекају у кругу својих продица, а то је за свако поштовање.

„Ја сам заиста поносан на резултате које је ЕПС остварила у 2017. години,  у години која је била изузетно тешка за електропривреду, узимајући у обзир све оне муке кроз које смо прошли почетком прошле године, као и током ње“.

Председник синдиката радника ЕПС-а, Милан Ђорђевић, подсетио је, како је рекао, на две ствари, а то су, Закон о забрани запошљавања, због мањка радне снаге свуда у Електроприреди и на Закон о јавним набавкама.

„Овај закон треба да се мења или да се ЕПС на неки начин изузме“, реко је он. „То би била велика помоћ за раднике обзиром да су они све што се од њих тражило у протеклој години реализовали, па чак и више од тога. Захвалићу се свим запосленима, пре свега у Колубари, али наравно и у целом ЕПС-у, обзиром да смо недавно имали синдикалне изборе у целој Србији и добили смо излазност од 77, 28 посто“, рекао је Ђорђевић.

„Људима је тешко, људи раде у тешким условима, ми ових дана преговарамо са нашим ресорним министарстом и Владом републике Србије за посебни колективни уговор за наредне три године, који треба да углед светлост дана, ја се искрено надам, можда чак и на Божић, али свакако би до средине јануара требао да буде завршен“, рекао је он.

Антић и Грчић обишли су и ТЕ „Никола Тесла“ блок А у Обреновцу.

Овом прилииком најављена су нова улагања истакао, је директор железничког транспорта ТЕНТ  Никола Томић.

Железнички транспорт је најважнија спона измеу  РБ „Колубара“ и ТЕНТ-а А и Б.

Током ове посете, Министар Антић и директор Грчић најавили су озбиљнија улагања у циљу унапређења система железничког транспорта, повећања пропусне моћи пруге  што ће РБ „Колубара“ омогућити  да испоручи веће количине угља и поузданије снабдева термоелектране Никола Тесла А и Б.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!