0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Нова изборна правила синдиката ЕПС-а


Лазаревац
831 |

На изборима за Синдикат Електропривреде Србије (ЕПС) и 18 синдикалних организација могу учествовати само јединствене изборне листе, а сви кандидати морају да потпишу својеврсне бланко оставке, пише портал Војвођанског истраживачко-аналитичког центра (VOICE).


Према наводима VOICE, синдикати ОДС Београд и ОДС Електровојводина нису прихватили нова изборна правила. А ко победи на синдикалним изборима, смеши му се годишњи буџет од милијарду динара!

Синдикат радника ЕПС усвојио је крајем септембра нова Изборна правила која предвиђају да се на децембарским изборима могу кандидовати искључиво јединствене изборне листе. То ће носиоцу победничке листе омогућити да по сопственом нахођењу смењује све изабране кандидате и на њихова места именује нове, преноси Данас.

У документу, у чији посед је дошао VOICE,  пише "да носилац листе потписује споразум са сваким од кандидата којим се одређује тачан назив, носилац и редослед кандидата на јединственој листи". 

У документу се наводи да је споразум обавезујући и да га морају потписати сви кандидати са јединствене листе. Саговорници VOICE сматрају да је због тога и споран, јер даје могућност носиоцу листе да у било којем моменту покрене поступак опозива било ког изабраног кандидата са јединствене изборне листе.

извор: Danas.rsНАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!