0
  • Нова столарија у вртићу "Дечије царство"
  • Министар Стефановић разговарао са полицијским службеницима у Убу, Лајковцу и Мионици
  • Годишња пчеларска изложба и саветовање у Лајковцу
  • Акција „Правилно је безбедно“ у лазаревачким школама
  • Конкурс за продајни базар цвећа и садног материјала "Најлепше из природе"
  • Кошаркаши Колубаре забележили су вредну победу над екипом Младости из Смедеревске Паланке

Неизвесна година за ЈПКП Лазаревац


Лазаревац
693 |

ЈПКП Лазаревац завршило је све обавезе које су биле планиранe у протеклој години, а што се тиче капиталног одрађавања, по речима директора Милисава Крстовића, пренети су радови на канализационој мрежи у улици Милана Перовића, која би требало да буде завршена у наредних десетак дана.


 „За ову годину усвојен је буџет у коме је мање новца одвојено за комунално, што значи да ћемо на чистоћи и зеленилу имати још мањи обим посла.  Видећемо шта ће бити у ребалансу у јуну и да ли ћемо успети нешто више новца да добијемо. За капиталне инвестиције одвојено је јако мало средстава, а да ли ћемо шта добити од Београда то је још само на обећањима и на ``дугом штапу``.  Локална самоуправа треба да се за та средства избори и да их определи“, каже Крстовић.

Он је рекао да је у прошлој години било довољно воде, али да је за ову годину због недостатка средстава питање да ли ће било који бунар бити ревитализован и избушен.

„Нивои су опали, изворишта су раубована. Пре пар дана нам је  је један бунар на Пештану запескарио, пробаћемо да га спасемо колико будемо могли, том попстројењу је одавно истекао рок трајања и само напорима запослених успевамо да их одржимо у функцији“, каже Крстовић.

„Непричава је у мало бољм стању, али она нема довољно капацитета. Ту недостаје један бунар и два на Пештану да би нартедних 4-5 година били мирни. Видећемо шта ће лето донети, а најављују паклене дане. Ми ћемо урадити све што можемо да обезбедимо људима да имају воде“, каже он.

Он је закључио да ЈПКП све пријаве квара, ако не у истом дану, решава најкасније у дан, два.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!