0
  • Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Кинеска компанија „Меи Та“ нуди посао Лазаревчанима


Лазаревац
1096 |

Кинеска компанија „MEI TA Europe“, која своје производне погоне има и у Обреновцу, организовала је у лазаревачком Центру за културу презентацију и интервјуе са онима који желе да своје запослење нађу баш у овој компанији.


Велики број, претежно млaдих, овом приликом пријавило се на конкурс у нади да ће наћи посао.

Андрија Ђујић, менаџер одељења за људске ресурсе  компаније "Mei ta Europe“ рекао је  да је пријатно изненађен бројем Лазаревчана који су заинтересовани за посао.

„Ми смо у фази масовног запошљавања зато што нам расте производња, јер се повећавају захтеви купаца и ниво поверења у рад наше фабрике. Надамо се да ћемо данас наћи довољан број оних који су заинтересовани да раде код нас“, рекао је он.

Према његовим речима, ова фабрика у просеку запошљава од 200 -250 људи на месечном нивоу и тај тренд ће трајати до јуна. 

У плану компаније је да у марту започне са изградњом још једне фабрике у Обреновцу, тако да ће запошљавања бити и у другој фази, односно када и друга фабрика буде завршена.  „Меи та“ у Обреновцу тренутно броји преко 1000 запослених, а очекује се да ће до јуна бити примљено још око 600 радника.

Предраг Јовановић, члам Већа ГО Обреновац позвао је оне све Лазаревчане који нису могли да дођу, да се на сајту ГО Обреновац пријаве на стално отворен Конкурс.

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић, је истакао да је веома важно то што Лазаревчани имају прилику да и на овај начин обезбеде себи ухлебљење и  да се тако смањи стопа незапослености .

„Ми, као што знате, последњих година интезивно радимо на смањењу броја незапослених на територији наше општине и ја обвом приликом желим да се захвалим и ГО Обреновац и компанији „Меи та“  што је на овај начин изашла у сусрет свим незапосленим лицима на територији наше општине, како бисмо, тимским радом смањили стопу незапослености, а сигуран сам да су људи који су данас дошли овде да конкуришу за посао вредни и марљиви људи“, рекао је Синђелић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!