0
  • Катарина Дамњановић прва допливала до Часног крста
  • Грејање стиже поподне
  • Kреативна радионица за малишане у Модерној галерији „Састављамо, цртамо и бојимо лик Свeтог Саве“

„Јунајтед текстил“ - посао за 600 текстилних радника


Лазаревац
3855 |

Након 14 година фабрика Беко у Лазаревцу поново ће почети са радом. Захваљујући текстилној компанији Бирлешик из Турске, до краја године овде ће упослење наћи 600 радника.


Погоне фабрике обишао је  градски менаџер Горан Весић који је том приликом подсетио да је бивша фабрика за произвоидњу текстила Беко под стечајем од 2003. године и да ће захваљујући турској компанији Бирлешик, за око месец и по дана поново почети са радом.

„Овде ће се у првој  смени запослити око 300  жена, а нешто касније још толико и у другој смени, тако да ће  до краја године овде бити отворено нових 600 радних места. Када се заврши реконструкција ове, постојеће фабрике, која има 3800 квадрата, почеће изградња новог објекта од 4,5 хиљаде квадрата, тада ће бити запослено још 600 радника, тако да ће укупан број запослених у овој фабрици бити 1200.

Ово није једина инвестиција у Лазаревцу. Овде се, као што знате отвара и Ритејл парк који  ће такође запослити око 300 људи. Ово је веома важно зато што је Лазаревац специфична средина јер има мало радних места за жене“, рекао је Весић.

Још један инвеститор долази у Лазаревац

Председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић  рекао је да су у току преговори са још једним инвеститором .

 „Планирамо да поред Бирлишек текстила и Стоп шопа у Лазаревац доведемо још једног инвеститора и тиме заокружимо причу за ову годину“, каже он. „Циљ нам је да Лазаревац има што мању стопу незапослености и ако то испунимо, испунили смо све оно што смо нашим суграђанима обећали“, рекао је он.

Бојан Стевић се захвалио се градском менаџеру и представницима турске компаније и истакао да ће погон некадашње фабрике Беко, након пуних 14 година, за 30 до 45 дана примити прве раднике.

„Ово је велики корак за Лазаревац, а ради се и по питању неких нових инвестиција. У питању је довођење још једног инвеститора и уређење целокупне индустријске зоне  са инфраструктуром и приступним саобраћајницама“.

Компанија Бирлешик United textile почетком месеца обавила је радни састанак са заинтересованим потенцијалним запосленим лицима.

Од струковних профила, компанији су за рад у фабрици потребни конфекцијски техничари, линијски супервизори, шиваћи контролори квалитета и пеглачи.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!