0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Планиран одлив 4.779 радника из ЕПС-а


Лазаревац
5997 |

Кључна тема састанка министра енергетике Александра Антића и шефа мисије ММФ-а Џејмса Руфа била је пад производње у сектору енергетике у првом тромесечју, пише данашња Политика.


Према сазнањима Политике, званичници фонда су оценили да су ови проблеми у производњи који су се појавили почетком 2017, узроковани неповољним временским условима са једне стране, али и последица лошег управљања и планирања пословања у компанији.

„У узвештајуод 6. септембра Фонд је апеловао на српску владу да „не угрожава средњорочне изгледе ради краткорочних добитака“, као и да заврши процес запошљавања квалификованог руководства у ЕПС-у. На челу ове компаниеј тренутно се налази в. д. директора Милорад Грчић“, пише Политика.

Овај лист такође наводи да је у првих седам месеци ове године, поређено са истим периодом претходне, производња у сектору електричне енергије мања аз 9,2 одсто.

„Већ је најављено поскупљење струје за октобар, а те приходе ЕПС би према препоруци ММФ-а требао да искористи за инвестиције.  План је да се број запослених до краја године у овој компанији смањи за 1000“.

Иначе, у ЕПС-у је до 2019. планиран одлив од 4.779 запослених, али и прилив од 1.155, тако да ће укупан број запослених до краја 2019. године бити мањи за 3.644 радника.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!