0
  • Нова столарија у вртићу "Дечије царство"
  • Министар Стефановић разговарао са полицијским службеницима у Убу, Лајковцу и Мионици
  • Годишња пчеларска изложба и саветовање у Лајковцу
  • Акција „Правилно је безбедно“ у лазаревачким школама
  • Конкурс за продајни базар цвећа и садног материјала "Најлепше из природе"
  • Кошаркаши Колубаре забележили су вредну победу над екипом Младости из Смедеревске Паланке

Усвојен буџет за ову годину


Лазаревац
631 |

Одборници Скупштине ГО Лазаревац на 15 седници одржаној крајем протекле године усвојили у буџет за 2018. годину чији оквир износи милијарду и четрдесет милиона динара.


„Буџет је милијарду и четрдесет милиона с тим да имамо одређена средства која се тичу комуналног предузећа , односно споразум који је претходно руководство потписало  на основу пореза и доприноса и који износи негде око 23 милиона“, рекао је након седнице председник Скупштине Томислав Рикановић.

„Када на крају године будемо подвукли црту, са свим пројектима у које буде инвестирала Светска банка и канцеларија Марка Благојевића, као и средствима која будемо добили од Дирекције за путеве Града Београда, видећемо да је стварни буџет око милијарду и петсто педесет милиона“, каже он.

 „Можемо рећи да смо задовољни буџетом и трудили смо се да сви Савети добију одговарајућа средства којима могу располагати.

Оно што посебно морам да истакнем, обзиром да је последња седница у овој години, јесте ретроспектива урађеног током 2017. године, па бих поменуо улицу Станислав Сремчевић Црни, за коју је издвојено 86 милиона динара. Такође бих се осврнуо и на обележавање 200 година цркве брвнаре у Вреоцима. Посебно желим да ставим акценат на то да је после 14 година једна турска компанија, један страни инвеститор дошао у нашу општину и за сада запослио око 300 људи, атоком 2018. биће упослено још толико.

У овој години обележили смо и 40 година установе културе, затим, посебно сам поносан на скупштинску одлуку да се врате стипендије за најистакнуије студенте  ГО Лазаревац и у овој години подељено је 50 стипендија.

Истакао бих и да је у септембру отворен Стоп Шоп парк, где је такође упослено 300 људи из наше општине.

Не смемо заборавити да смо уручили кључеве за 16 социјално угрожених породица   које су изгубиле кров над главом током поплава 2014. године, имали смо у овој години  изграђено 49 километара пута, 3,5 километара канализационе мреже,  6 километара водоводне мреже и том динамиком наставићемо и у 2018. години“, рекао је Рикановић.

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!