0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Скупштина Лајковца усвојила Одлуку о максималном броју запослених


Лазаревац
868 |

Одлуком Владе Републике Србије о максималном броју запослених, која је на снагу ступила 1. јула, Општинска управа и јавна предузећа општине Лајковац могу имати 212 радника.


Након анализа, утврђено је да је осам радника више запослено у Јавном комуналном предузећу Лајковац, шест запослених више у општинској управи, два радника у ПУ „Лептирић“ Лајковац и три у Градској библиотеци, а рок да се број запослених у локалној јединици смањи на законске оквире је 1. август. 

Осим Oдлуке о максималном броју запослених на неодређено време у систему општине Лајковац за 2017. годину, усвојене су још две тачке Дневног реда: Oдлука о покретању поступка за издавање у закуп пословног простора на стадиону ФК ”Железничар” и Предлог других измена Одлуке о одређивању аутобуских стајалишта на територији општине Лајковац.

Друга тачка дневног реда односила се на покретање поступка за издавање у закуп пословног простора – ресторана на стадиону ФК „Железничар“ у Лајковцу. Општинско веће је претходно припремило предлог одлуке о издавању простора површине 241 метар квадратни по почетној цени 0,9 евра по квадратном метру. Простор ће бити издат путем јавне лицитације на пет година.

Одборници су усвојили и одлуку и о увођењу пет нових стајалишта на подручју месне заједнице Јабучје.

На питања одборника опозиције зашто у Лајковцу још увек нема нотара, иако по систематизацији постоји ово радно место, председник скупштине Живорад Бојичић је одговорио да се на конкурс нико није јавио и да Општина нема право да именује нотара.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!