0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Потписан протокол о изградњи пасареле у Великим Црљенима


Лазаревац
1708 |

ГО Лазаревац и „Инфраструктуре железница Србије“ потписали протокол о сарадњи на изградњи пасареле преко барске пруге у Великим Црљенима.


Бојан Синђелић, председник градске општине Лазаревац и др Мирољуб Јевтић, в.д. генералног директора „Инфраструктуре железнице Србије“ потписали су данас у просторијама српских железница у Београду Протокол о сарадњи.

Потписивањем овог Протокола створени су услови за изградњу пешачке пасареле у Великим Црљенима, на некатегорисаном путу који се укршта са барском пругом, а за потребе становника општине Лазаревац.

За изградњу пасареле финансијска средства обезбедиће „Инфраструктура железнице Србије“ из неискоришћеног дела руског кредита за модернизацију деонице барске пруге између Ресника и Ваљева. Износ средстава биће накнадно утврђен, након израде пројекта и процене стручних служби „Инфраструктуре железница Србије“, што ће бити регулисано посебним уговором.

Потписивању Протокола присуствовали су државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Миодраг Поледица, као и генерални директор Саобраћајног института ЦИП Милутин Игњатовић.

- Уз пуну сарадњу са новим руководством „Инфраструктуре железница Србије“, проблем који је постојао пуне три деценије решили смо за свега петнаестак дана. Изградњом пасареле пешацима ћемо омогућити безбедан прелазак преко пруге, а нарочито ћемо ђацима одлазак у школу учинити безбедним. Прелазећи свега триста метара од својих кућа, уместо да обилазе преко три километра, како је било до сада, - рекао је председник градске општине Лазаревац Бојан Синђелић.    

- Изградњом пасареле доприносимо безбедности железничког саобраћаја на барској прузи, али истовремено и помажемо грађанима Лазаревца. Настојањем да у што краћем року решимо овај проблем, потврдили смо и висок степен друштвене одговорности наше компаније, - изјавио је др Мирољуб Јевтић, в.д.генерални директор „Инфраструктуре железнице Србије“.

- Министарстарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре увек ће подржати пројекте који задовољавају потребе грађана и у њиховом су интересу. И у овој ситуацији, Министарство ће пружити пуну помоћ да дугогодишњи проблем на територији општине Лазаревац буде успешно решен, посебно ако се има у виду да се тиме у пуној мери доприноси повећању безбедности у железничком и друмском саобраћају, изјавио је државни секретар у овом Министарству Миодраг Поледица.

Руска компанија „РЖД Интернешнл“ као извођач радова, у сарадњи са већим бројем домаћих компанија, радове на реконструкцији пруге Ресник – Ваљево планира да заврши 14. новембра ове године.

Након тога, приступиће се пројектовању и изградњи, као и другим активностима неопходним за изградњу пасареле у Великим Црљенима, преко барске пруге.

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!