0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Осам предузетника добило субвенције за самозапошљавање


Лазаревац
1569 |

Скупштина ГО Лазаревац у јануару ове године усвојила је Локални акциони план запошљавања за 2017. годину, чиме је било предвиђено спровођење мера активне политике запошљавања. За ову годину опредељено је милион динара, рекао је председник лазаревачке општине Бојан Синђелић, на конференцији за новинаре која је одржана поводом потписивања уговора са осам самосталних предузетника који су осотварили право на субенције за самозапошљавање.


„Са овим новцем конкурисали смо код Министарства за рад, запошљавање, социјална и брачка питања, а преко Националне службе за запошљавање и одобрена су средства у износу од  818. 000 динара.  На тај начин, осам људи који су конкурисали за средства, остварило је то право. Наша политика је била да помонемо да они који су храбри и кадри  да уђу у пројекат самозапошљавања и у 2018. години ћемо свакако одвојити средства у складу са буџетом, јер нам је циљ да незапосленост на територији  ГО Лазаревац буде што мања“, рекао је Синђелић.

Директор Националне слубе за запошљавање филијала Град  Београд  Добросав Марић   захвалио је општини Лазаревац на доброј сарадњи са овом службом  и истакао да је НСЗЗ  на територији Града Београда за запошљавање ове године определила преко 90 милиона динара за тај програм.

„Следеће гоине биће увећана средства за самозапошљавање. На територији града Београда у овој години служба је кроз разне мере обезбедила подстицаје од преко 920 милиона динара“, рекао је Марић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!