0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Одржана 21. седница Скупштине у Лајковцу


Лајковац
615 |

У Лајковцу је одржана 21. седница Скупштине на којој су одборници, поред осталог, разматрали овогодишњи Програм послова два важна регионална предузећа, „Стубо – Ровни Колубара“ и „Еко Тамнава“, као и пакет тачака везаних за функционисање заједничког Центра за социјални рад „Солидарнот“, одељење Лајковац .


Осим тога, усвојени су и извештаји о прошлогодишњем раду КЦ „Хаџи Рувим“, библиотеке и „Установе за спорт и омладину“. Такође, одборници су усвојили и Извештај о спровођењу мера пољопривредне политике и политике руралног развоја у прошлој години, Извештај о реализцији програма за унапређење живота локалне заједнице, Извештај о коришћењу средстава буџетског фонда за заштиту животне средине и друго.

Одборници су „зелено светло“ дали и Програму стамбене подршке на територији општине Лајковац, Решењу о меновњу Штаба за ванредне ситуације, а усвојено је свих 24 тачке колико се нашло на Дневном реду седнице.

Председник Скупштине општине Лајковац, Живорад Бојичић, рекао је да су на седници донете веома важне одлуке и истакао конструктивну расправу одборника, како позиције тако и опозиције.

„Оно што је на данашњој седници требало да буде, а нажалост није, то је Програм пољопривреде за ову годину. Он касни и ми ћемо одмах након стизања сагласности  заказати још једну седницу Скупштине на којој ћемо разматрати управо овај програм због његове важности и због расписивања Јавних позива, који су већ требали да буду расписани“, рекао је Бојичић.

Један део одлука односио се и на пословни простор којим располаже општина Лајковац. „Нисам срећан што се уредба поново вратила на мала врата, да странке и удружења грађана могу, по бенефитним ценама, да користе тај пословни простор, али ми морамо поштовати Закон и Уредбу која је са њим у складу“, рекао је Бојичић.

Усвојен је Извештај о раду за прошлу годину, Програм рада у овој години и измене Правилника о систематизацији заједничкиог Центра за социјални рад „Солидарност“ са седиштем у Љигу за општине Љиг, Мионица и Лајковац, одељења у Лајковцу.

„Могу похвалити врло марљив и врло ефикасан рад овог заједничког центра, без обзира што седиште нема у Лајковцу, и заиста се напредак управо види и у персоналној промени, са новим директором Миланом Јанићијевићем, који је ту непуних годину дана“, рекао је Бојичић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!