0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Одборници покренули питање паса луталица


Лазаревац
1438 |

Након што су образложене и усвојене све тачке Дневног реда седнице, једно од одборничких питања, а које је поставио одборник Бранко Новаковић, односило се на проблем паса луталица на територији наше општине.


На ову тему говорио је и председник групе грађана Лазаревац – Наша кућа, Милан Ђорђевић, који је такође истакао ово један од проблема које не треба занемарити и којем свакако треба посветити пажњу. Ђорђевић је рекао да је неопходно наћи решење и да се људи суочавају са све чешћим, нимало пријатним ситуацијама када су у питању пси луталице.

Члан Већа ГО Лазаревац Ненеад Бачанац, подсетио је да општина нема надлежност како би се ухвалтила у коштац са овим проблемом, а да надлежност припада београдској Зоохигијени.  

„Проблем је појачан због потписивања уговора са Авенијом АМБ, фирмом која је надлежна за сакупљање паса луталица на територији  ЕПС-а. Шта смо успели да урадимо? Поред предлога измене Статута, који је већ на граду, где би ми  добили ту надлежност, успели смо да натерамо, захваљујући председнику општине, да једном недељно екипа Зоохигијене буде у ГО Лазаревац. Оног тренутка када они покупе псе, у року од двадесетак минута ја имам позив од организоване службе која тражи да се ти пси за 48 сати врате. За случај да се пас за 48 сати не врати вакцинисан и чипован, они имају право да крену у кривичну одговорност“, објаснио је Бачанац.

Он је додао да је једина могућност да се реши проблем у томе да се спусти надлежност.

„Нама је дата читава комунална делатност, осим делатности зоохигијене. То је у изради. Оног тренутка када то добијемо биће добро. Многи причају и о азилу као начину решавања проблема паса луталица. Ми можемо да направимо азил, преузеће га Зоохигијена Београд, напунићемо га за 15 дана и шта онда?  То није решење. Решење је, по речима стручњака, стерилизација и чиповање паса. Од априла ће започети бесплатна стерилизација и чиповање, уз вакцинацију власничких и невласничких паса“, најавио је Бачанац.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!