0
  • Катарина Дамњановић прва допливала до Часног крста
  • Грејање стиже поподне
  • Kреативна радионица за малишане у Модерној галерији „Састављамо, цртамо и бојимо лик Свeтог Саве“

Обележавање 103. годишњице Колубарске битке


Лазаревац
617 |

Градска општина Лазаревац обележила је 103. годишњицу Колубарске битке пригодним програмима у оквиру манифестације Дани Колубарске битке која се одржана од 9. до 15. децембра.


И ове године обележавање годишњице једне од највећих битака Првог светског рата, на територији Градске општине Лазаревац започело је 9. децембра, на дан када је  ослобођен Лазаревац.

Овај дан обележен је полагањем заједничког венца представника општина Лазаревац, Лајковац и Љиг  у спомен костурници у манастиру Светог Георгија у Ћелијама и на споменик Димитрију Туцовићу на Врачем брду, а затим и на спомен обележју јунацима Колубарске  битке у Жупањцу.

Овом приликом председник општине Лазаревац Бојан Синђелић и председник општине Лајковацд Андрија Живковић истакли су да је важно на адекватан начин обележавати важне историјске датуме  и подсећати се на њих како би се чувала успомена на претке који су дали животе за слободу, али и како би будућа поколења памтила  и поштовала своју историју и своје претке.

Након полагања венаца у Ћелијама и на Враче брду, делегација општине Лазаревац, у којој су поред председника Синђелића били и заменик председника Милоје Живановић, чланови општинског Већа, обишли су  и спомен обележје у Жупањцу, које је постављено прошле године. У име општинске делегације венце су положили Милоје Живановић, заменик председника Градске општине Лазаревац, Радослав Миловановић, заменик председника Скупштине градске општине Лазаревац и Душан Булатовић, члан Већа градске општине Лазаревац.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!