0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Ново породилиште до августа


Лазаревац
978 |

Градски менаџер Горан Весић обишао је радове на изградњни ванболничког породилишта у Лазаревцу. У току је трећа фаза радова, а комплетан завршетак овог модерног објекта очекује се крајем августа


„Ово је прво ванболничко породилиште на територији Града Београда које се гради после 40 година. To је веома важно за Лазаревац, јер се овде годиншње роди преко 600 беба, а од тога се свега око150 жена породи у породилишту које тренутно постоји у Лазаревцу и налази се у истом објекту у коме је смештена и болница за ендемску нефропатију“, рекао је он.


Пројекат је вредан 120 милиона динара, половину средстава обезбедила је ГО Лазаревац преко капиталног буџета, а другу половину средстава обезбедила је Влада Републике Србије преко Инвестиционе Банке.
„Овај објекат је, уз Клинички центар у Нишу у овом тренукту најмодернији здравствени објекат у Србији. Биће ураћен по свим европским стандардима, са лифтом који ће водити директно у операциону салу“, рекао је Весић.
„Град Београд од првог јуна обезбећује по 10 000 динара за сваку породиљу, поред тога обезбеђено је додатних 25 000 динара за породиље које су у стању социјалне потребе, а програм обухвата све породиље на теиторији Београда.Поред тога познате су мере и популационе политике Владе Републике Србије“, подсетио је он.
Председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић захвалио је градском менаџеру Горану Весићу на посети истакавши да се завршетком новог породилишта остварује циљ актуелног општинског руководства да се Лазаревчани осећају као равноправни грађани Града Београда.


„Дугогодишњи сан Лазаревчана о новом породилишту оствариће се крајем лета. Циљ нам је да наши људи остану овде и да у Лазаревцу имају све услове неопходне за нормалан живот“, рекао је он.
Државни секретар у Министарству за државну управу и локалну самоуправу Бојан Стевић истакао је добру сарадњу између локалне самоуправе и Града Београда и ресорним Министарствима Владе Србије.


„Пре пет дана потписан је уговор о ре конструкцији и замени комплетне столарије на дому здравља „Др Ђорђе Ковачевић“. Вредност радова је око 24 милиона динара, а средства су опредељена из капталног буџета Града Београда, општине Лазаревац, а 50% финасира Европска инвестициона банка. Такође у наредних пар дана нас очекује закључење уговора између Министарства правде и дневне болнице за ендемску нефропатију по питању донације два транспортна возила за превоз болесника“, рекао је Стевић.
Стевић је такође изразио очекивање да ће крајем лета на отварању новоизгаћеног породилишта у Лазаревцу бити присутни и предсетник Републике, председник Владе као и други челници Републике и Града Београда.
Директор ДЗ „Др Ђорђе Ковачевић“, доктор Јован Милојевић захвалио је у име запослених ове установе на посети градском менаџеру Горану Весићу и истакао велики значај свих структура које помогле изградњи новог породилишта.

Он је подсетио је на велики значај сарадње на заједничком циљу, а то је изградња модерног ванболничког породилишта које ће обухватити 1.300 квадрата и биће опремљено по највишим стандардима.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!