0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу


Лазаревац
1366 |

Министарка правде Нела Кубуровић обишла је реконструисану зграду правосудних органа у Лазаревцу. Она је истакла да је циљ улагања у инфраструктуру повећана ефикасност рада и убзрани поступци, а све у циљу да грађани имају квалитетан и једнак приступ правди.


Кубуровић је навела да зграда правосудних органа у Лазаревцу, у којој су смештени Основни и Прекршајни суд, као и Основно јавно тужилаштво, од изградње 1968. године није имала готово никакве врсте радова на обнови.

Она се захвалила општини Лазаревац која је финансирала надоградњу два спрата, што је омогућило да у тој згради данас буду и Основно јавно тужилаштво и Прекршајни суд, који су добили адекватне просторије за рад. Додала је да је Министарство правде средствима из буџета извршило доградњу, реконструкцију и адаптацију зграде, после чега је укупна површина повећана за око 400 метара квадратних и сада износи 1.800 метара квадратних.

Обиласку реконструисане зграде у Лазаревцу присуствовали су и председник Основног суда Љубивоје Ковачевић, јавни тужилац Милорад Гајић, председница Прекршајног суда Милица Живојиновић, као и председник општине Лазаревац Бојан Синђелић.

Синђелић је рекао да очекује да радници суда имају много боље услове за рад, да ће се поступци убрзати, али да се нада да ће бити све мање предмета.

Догађају су присуствовали директор ЕПС-а Милорад Грчић и државни секретар у Министарству локалне самоуправе Бојан Стевић.

Руководиоци правосудних органа су се захвалили Министарству правде и локалној самоуправи на улагањима, која су им омогућила знатно боље услове за рад запослених,  а што ће допринети већој ефикасности у раду.

Побољшани су услови рада сва три правосудна органа, по први пут сваки заменик тужиоца има свој кабинет, а имамо и посебан кабинет за спровођење истраге. Све то ће допринети унапређењу рада“истакао је јавни тужилац.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!