0
  • Обележена 103. годишњица Колубарске битке
  • Обустава саобраћаја у Вреоцима и Степојевцу
  • Настављени радови на ватрогасном дому
  • Изабран председник Савета омладине ОО СПС Лајковац
  • Изложба "Елси Инглис - српска мајка из Шкотске"
  • Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство
  • Железничар победио ТЕНТ у Купу изазивача

Кров над главом за седам избеглих породица у Лајковцу


Лазаревац
364 |

У Градској кући у Лајковцу 23. октобра свечано су избеглим лицима која имају пребивалиште на територији општине Лајковац, уручени кључеви седам откупљених сеоских кућа са окућницама, у оквиру Регионалног стамбеног програма Комесаријата за избеглице Републике Србије.


На овај начин трајно се решавају стамбени проблеми ових лица и њихових породица, избеглих са простора Републике Хрватске и Босне и Херцеговине.

Осим откупљених кућа у вредности од 9,5 хиљада евра, бесповратно су, у оквиру истог програма, добијена и средаства у вредности од 1,5 хиљада евра за куповину грађевинског и другог матријала за евентуалну адаптацију и реновирање откупљених кућа.

Поред званичних купаца и продаваца и представника Комесаријата, повереника за избеглице и миграције општине Лајковац  Живорада Шушњаревића, свечаном потписивању уговора присуствовао је и заменик председника општине  Ненад Џајић, који је избеглим лицима уручио кључеве откупљених кућа.

Општина Лајковац и Комесаријат на овај начин настављају  своју успешну  дугогодишњу сарадњу на стамбеном и материјалном збрињавању избеглих и интерно расељених лица  са простора република бгивше Југославије, а на путу је и добијање саагласноссти од Комесаријата за расписивање Јавног позива  за доделу још пет сеоских домаћинстава у оквиру истог Регионалног програма.

Након потписивања одговарајућих уговора и свечаног уручења кључева новим власницима кућа, процедура купопродаје окончана је одласком код јавног бележника у Убу .НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!