0
  • Катарина Дамњановић прва допливала до Часног крста
  • Грејање стиже поподне
  • Kреативна радионица за малишане у Модерној галерији „Састављамо, цртамо и бојимо лик Свeтог Саве“

Интензивирани грађевински радови у Лајковцу


Лајковац
1129 |

Са пролећем и побољшањем временских прилика, интензивирали су се и грађевински радови на територији општине Лајковац. Пре неколико дана, започета је реконструкција шеталишног дела у улици Војводе Мишића, а у току су и радови на артерским бунарима у Јабучју и Врачевићу.


"Радови у улици Војводе Мишића су кренули и трајаће 90 календарских дана што значи да очекујемо да до градске славе буду комплетирани. За сада нема никаквих проблема у извођењу радова, прва фаза ће обухватати замену расвете, друга фаза поплочавање улице у дужини од 700 метара, а у трећој фази следи постављање нових засада. Након ребаланса буџета планирамо да наставимо уређење ужег центра Лајковца.

У зависности од новца који буде опредељен планирамо да на јесен реконструишемо и прилаз згради општине.

Од осталих радова, који су у току, издвојио бих решавање проблема водоснабдевања у Врачевићу (Костојевац) и Јабучју (Горњи крај), где се полако приводе крају радови на артерским бунарима. Накнадно ће бити урађене и разводне мреже па ће сви мештани ових делова Врачевића и Јабучја моћи да се прикључе.

Такође, морам да истакнем и то да ће у наредном периоду, бити настављено асфалтирање улице Милене Павловић Барили у Лајковцу, а очекује нас и почетак радова на асфалтирању пута за Бркиће у Ратковцу", изјавио је председник општине Лајковац, Андрија Живковић.

Први човек лајковачке општине је додао и да ће, у току наредне седмице, бити постављена два аутобуска стајалишта код некадашње "Победе", као и заштитна ограда за пешачку стазу у Рубрибрези, која је урађена прошле године.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!