0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Буџет општине Лајковац увећан за 157.000.000


Лајковац
1520 |

Четрнаеста седница Скупштине општине Лајковац, одржана је у четвртак 15. јуна, у великој сали градске куће у Лајковцу.


На дневном реду ове седнице, нашло се 20 тачака, а највише полемике између одборника власти и опозиције, било је приликом разматрања прве две тачке дневног реда, које су се односиле на одлуке о завршном рачуну буџета општине Лајковац за 2016. годину и први ребаланс буџета за 2017. годину.

Ипак, по завршетку седнице, председник Скупштине општине Лајковац Живорад Бојичић је нагласио да је расправа била конструктивна, истичући да су и завршни рачун, али и први ребаланс буџета представљени на прави начин од стране предлагача.

"Веома је јасно шта ће се радити у наредном периоду и руководилац одељења за буџет и финансије је у својим излагањима све јако добро објаснила. Свакако се види да је основна интенција предлагача ових измена буџета за ову годину управо то да се заврше кључни капитални објекти, чија је изградња у току. Такође, лепо се види шта се све ради на терену и када је у питању водоснабдевање, и када је у питању остала комунална инфраструктура. Пошто су неки одборници истицали да постоји анекс уговора о кредиту који смо узели за изградњу базена, морам да појасним да нема никаквог анекса већ постоји тај један једини уговор о кредиту, који је закључен са Хипо Алпе Адрија банком. Такође, јасно је речено да се неће градити олимпијски базен већ један полуолимпијски и други рекреативни, који ће бити нешто мањи", рекао је Бојичић и најавио да ће до краја јуна бити одржана још једна седница Скупштине општине Лајковац.

Усвајањем одлуке о првом ребалансу, буџет лајковачке општине се повећава за 157.000.000 и износиће 1.423.000.000 динара.

 Осим завршног рачуна и првог ребаланса буџета, на овој седници су усвојене и одлуке о измени и допуни Плана генералне регулације за насељено место Лајковац, затим дата је сагласност на измене Програма уређивања грађевинског земљишта, али и на измену Програма пословања ЈП "Градска чистоћа" Лајковац.

 Такође, на четрнаестој седници СО Лајковац је констатован престанак мандата досадашњем директору Јавне установе за спорт и омладину, Немањи Живковићу, који је поднео оставку из личних разлога, а на место вршиоца дужности директора ове установе, именована је Драгана Јеленић, дипломирани економиста из Непричаве.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!