0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

11. седница Скупштине ГО Лазаревац


Лазаревац
2373 |

На 11. седници Скупштине ГО Лазаревац одборници су данас усвојили све тачке које се нашле на Дневном реду, а највише полемике изазвала је расправа о Статуту лазаревачког јавног комуналног предузећа.


Одборници су усвојили Предлог одлуке о давању у закуп непокртности које користи ГО Лазаревац. Овом одлуком уређује се начин, критеријум и поступак доделе у закуп пословног простора у јавној својини града Београда, чији је корисник ГО Лазаревац, а који је поверен на управљање Јавном предузећу за изградњу Лазаревца. Пословни простор даје се у закуп јавним надметањем и прикупљањем писмених понуда.

Предлог одлуке о спровођењу Јавног конкурса за избор директора Јавног предузећа за изградњу Лазаревца, који су одборници усвојили, предвиђа да оглас о јавном конкурсу буде објављен у „Службеном гласнику“, „Службеном листу Града Београда“ и дневним новинама „Данас“ у року од 8 дана од доношења одлуке.

На предлог одборнице Данијеле Дојић усвојена је и тачка која је била допуна Дневног реда, а која се односила на Предлог одлуке о измени одлуке о наградама ГО Лазаревац.

По скраћеном поступку усвојени су Предлог решења о престанку дужности члану Управног одбора установе културе „Прво приградско позоришт“  Милану Томићу и именовање Александра Трмчића за члана управног одбора .

Одборници су дали сагласност на Статут Јавног предузећа за комуналну привреду „Лазаревац“.

Након седнице, новинарима се обратио председник Скупштине ГО Лазаревац, Томислав Рикановић.

„Највећа расправа водила се око Статута Комуналноиг предузећа, заправо, не толико о Статуту, колико о проблемима у којима се ово предузеће налази. Видело се да су представници и позиције и опозиције деловали конструктивно што се тиче Комуналног предутзећа и да ће општина пронаћи решење за излазак из проблема овог јавног предузећа“, рекао је он.

Рикановић је такође позвао грађане на манифестацију која ће бити организована у недељу 21. маја у Вреоцима, поводом обележавања 200 година цркве брвнаре.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!