0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Заједничка изложба слика и цртежа Александра Павлића и Наташе Јанковић


Лазаревац
368 |

Нову излагачку сезону 2018. године Модерна галерија Центра за културу Лазаревац започела је заједничком изложбом цртежа и слика лазаревачког уметника Александра Павлића и београдске уметнице Наташе Јанковић, којa је отворена 8. фебруара.


Изложба слика и академских цртежа дугогодишњих пријатеља, колега и уметничких сарадника, Александра Павлића и Наташе Јанковић, има за циљ да прикаже њихово досадашње стваралаштво, студијске радове, али и дела из њиховог најнововијег ликовног опуса.

Александар Павлић рођен је 1992. године у Лазаревцу. Своје ликовно образовање је почео у радионици сликара Зорана Ерића, а иконописачко знање је стекао од протомајстора Владимира Карановића и монахиње Магдалине грачаничке.

Завршио је средњу уметничку школу ,,Техноарт” у Београду – смер конзерватор културних добара, као ученик проф. Сање Стојановић и Мелите Влаховљак. Потом је сликарско усавршавање наставио на Факултету ликовних уметности, такође у Београду, где је 2017. године дипломирао на мастер студијама у класи проф. Гордана Николића на тему ,,Богословље у светлости”.

Поред редовних предавача имао је ту част да се о његовом сликарском дару посебно старао и врсан мајстор, проф. пластичне анатомије Владета Живковић.
Упоредо са световно – сликарским образовањем Александар Павлић је радио и дела везана за црквену тематику, угледајући се на српско – ромејско сликарство наших средњовековних манастира, особито Сопоћана. Од 2014. до 2017. године по благослову Владике шумадијског господина Јована са својим парохијским свештеником Владом Димитријевићем водио је радионицу иконописа при храму Светог великомученика Димитрија у Лазаревцу. На основу предавачког рада са својим ученицима саставио је иконописни приручник под називом ,,Лик из вечности”, његово свакако најозбиљније уметничко дело. Тренутно се бави израдом икона и осликавањем православних храмова. До сада је имао две самосталне и више десетина заједничких изложби.

Наташа Јанковић рођена је 1992. године у Београду. Завршила је средњу уметничку школу ,,Техноарт“ у Београду – смер конзерватор културних добара. Своје даље уметничко образовање је наставила на Факултету ликовних уметности у Београду, где је 2016. године дипломирала на мастер студијама у класи проф. Радомира Кнежевића.

Тренутно ради као професор ликовне културе у "Шестој београдској гимназији“. Имала је више заједничких и једну самосталну изложбу ,,Колористички пејзажи“ у просторији Унверзитетске библиотеке ,,Светозар Марковић” у Београду, 2016. године.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!