0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Промоција часописа „Књижевне вертикале“ у лазаревачкој библиотеци


Лазаревац
87 |

У библиотеци „Димитрије Туцовић“ одржана је промоција 13. броја регионалног часописа „Књижевне вертикале“.


О часопису, његовом оснивању, форми, изменама које су се дешвале од изласка првог броја па до овог тринаестог, говорио је главни и одговорни уредник Живојин Николић.

О песничком стваралаштву и поезији која је заступљена у часопису, говорио је уредник поезије Иван  Деспотовић, а представили су се и аутори који извесно време сарађују са часописом. Песник Саша Бошковић овом приликом промовисао је своју прву збирку поезије „Писано из нехата“. Говорила је и прозаисткиња Бојана Николетић.

Према речима уредника, један од циљева  објављивања часописа јесте афирмација и подршка младим  ствараоцима, тако да сви они који имају до 22 године могу конкурисати са својим радовима, а најбољи ће бити објављени у „Књижевној вертикали“. Стручни сарадници на часопису прате рад младих, а уколико открију таленат, као што је Саша Бошковић, помажу му у објављивању прве књиге.

Часопис, такође, има за циљ  да јавности презентује радове на различитим дијалектима, књижевно ствралаштво националних мањина и сл.

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!