0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Представљена збирка песама „Још мало до бескраја“ Мире Ђурић Бркић


Лазаревац
181 |

У Библиотеци „Димитрије Туцовић“ 4. априла одржана је промоција збирке песама „Још мало до бескраја“ Лазаревчанке Мире Ђурић Бркић. Ово је њена прва објављена књига, а у књизи су се нашле песме које говоре о веома личним искуствима и доживљајима који су обележили цео живот ауторке.


Песме хронолошки крећу од описа срећног детињства па све до данашњих дана укључујући и веома тешку борбу против канцера из које је Мира изашла као победник. Отворила је срце и душу и пред своје читаоце изнела себе онакву каква је заиста, без икаквих задршки. Књига садржи и фотографије које прате Мирин живот кроз разне фазе, али и фотографије рођака тако да је на неки начин овим путем одала пошту и својим најближима.

Мира Ђурић Бркић воли живот, обожава животиње и природу и веома цени пријатељство, а доказ за све то се може наћи међу редовима њених песама. Током промоције чуло се много њених стихова које је читао Зоран Белошевић, а који су доживели бурне аплаузе. О књизи је говорила рецензент Радмила Булатовић. Интересовање за ову промоцију било је велико те је Мира Ђурић Бркић успела да напуни салу посетиоцима који су из библиотеке отишли задовољни, а некима је, по личном признању, ово било прво књижевно вече које су посетили у животу.

Збирку песама „Још мало до бескраја“ можете купити у холу библиотеке заједно са осталим нашим издањима.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!