0
  • Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Отворена изложба „Зима у царској бари“


Лазаревац
191 |

Изложба фотографија „Зима у Царској бари“ Зорана Милутиновића, отворена је 22. фебруара у Модерној галерији лазаревачког центра за културу.


Зоран Милутиновић је рођен 1951.године у Београду.  По занимању је оториноларинголог, доктор медицинских наука, редовни професор Медицинског факултета у Београду.

Изложба у Лазаревцу отворена је у присуству публике, али и пријатеља и колега из Лазаревца.

Професор Милутиновић каже да воли зиму, Царску бару и животиње, за које сматра да им је највећа помоћ да им се човек не уплиће у живот.

„Лазаревачка публика у прилици је да види најлепше од онога што смо успели да снимимо за десет година, пејзаже, птице, животиње, али ту има и доста интересантних тренутака за које треба имати доста стрпљења да би се снимили“, рекао је аутор. Он каже да су природа и љубав према фотографији једна врста бега, из не тако лепе свакодневице у нешто сасвим другачије. „Кроз фотографију човек много више види и примећује“.

Познати лазаревачки доктор Миoдраг Ђурковић, као колега и пријатељ, обратио се приликом отаврања изложбе и рекао да се професор Милутиновић бавио лепотом гласа, те да је из те лепоте изашла естетика коју је на изложби приказао.

Зоран Милутиновић је члан Фото савеза Србије, са звањем кандидат-мајстор фотографије и најуспешнији аутор Савеза 2009-2012. године. У Србији једини носилац звања EFIAP/p (Екселенција – платина Интернационалне федерације фотографских асоцијација) и GPSA (злато Фотографског друштва Америке).

Приредио 21 самосталну изложбу и учесник преко 350 групних изложби фотографија у земљи и иностранству. Добитник преко 280 награда и похвала.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!