0
  • Обележена 103. годишњица Колубарске битке
  • Обустава саобраћаја у Вреоцима и Степојевцу
  • Настављени радови на ватрогасном дому
  • Изабран председник Савета омладине ОО СПС Лајковац
  • Изложба "Елси Инглис - српска мајка из Шкотске"
  • Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство
  • Железничар победио ТЕНТ у Купу изазивача

„Лајковчанка“ у Лазаревцу


Лазаревац
373 |

20. октобра у сали библиотеке одржана је промоција трећег романа Веље Жуњића „Лајковчанка“. О књизи су говорили Карло Астрахан уредник чувеног трибинског програма „Чајанка у 7“ у библиотеци Милутин Бојић у Београду и сам аутор.


Вече је почело приказивањем кратког филма о Лајковцу, у којем је Веља Жуњић, као наратор, говорио о неким прошлим временима, о историји места, о његовој важности и значајним људима који су из њега потекли.

То није било без разлога јер, како је и Карло Астрахан на почетку нагласио, ова књига није као други Жуњићеви романи, а разлика је у томе што је ова прича делом истинита. Наиме, аутор је искористио део историје једне лајковачке породице из периода Другог светског рата и око ње изаткао занимљиву причу коју је повезао и са савременим временом, тачније деведесетим годинама двадесетог века. Прича о роману се полако распредала укључујући и публику, која је била све знатижељнија и одакле су долазили занимљиви коментари и питања, али се крај ипак није смео открити. Морало се нешто оставити и за читање.

Промоцији је присуствовала и млада Лајковчанка, чија се фотографија налази на корицама истоименог романа.

Прича о људским судбинама, сукобима и љубави никога неће оставити равнодушним. Разлике у генерацијама, у временима, карактерима, вешто описани тренуци патње... све то је проткано у Жуњићевим редовима и мами да се роман „у даху“ чита од корице до корице.

 
НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!