0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

"Ко то тамо пева” у Центру за културу Лазаревац - Култни филм Слободана Шијана у новом руху


Лазаревац
96 |

Први дигитално рестаурирани филм „Ко то тамо пева“ у оквиру пројекта „Вип Кинотека“ биће приказан у Лазаревцу, у понедељак 05. фебруара у Центру за културу Лазаревац у 20 часова.


Поштоваоци домаће кинематографије имаће прилику да бесплатно уживају у једном од наших најбољих филмова, као и у чувеним репликама које се и дан данас цитирају.
Захваљујући сарадњи Југословенске кинотеке и компаније Вип мобиле, култно дело Слободана Шијана, које се последње три деценије налази на врху листе најбољих филмова свих времена, биће приказано широм Србије. Након пројекција у Смедереву, Крагујевцу, Новом Саду, Нишу, Ужицу, Суботици, Чачку, Сопоту и Лазаревцу рестауриран и дигитализован филм „Ко то тамо пева“ доживеће своју „премијеру“ и у Лесковцу и Ваљеву.
Пројекат „Вип Кинотека“ има за циљ да сачува и заштити остварења која су обележила српску кинематографију, а проглашена су за национално културно добро од великог значаја. Овим пројектом који тренутно обухвата десет филмских остварења снимљених у периоду од 1967. до 1993. године, започет је дуго очекивани процес дигиталне рестаурације српског филмског наслеђа.
У наредних годину дана филмска публика широм Србије ће имати прилику да поново погледа највећа остварења Живојина Жике Павловића, Горана Марковића, Жике Николића, Срђана Карановића и других.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!