0
  • Нове субвенције за пољопривреднике
  • Лајковчани ускоро добијају затворени базен
  • Потписани уговори о додели субвенција за набавку садница у ГО Лазаревац
  • Млади рукометаши отпутовали у Катар на Светско првенство
  • Одбојкашице ОШ „Миле Дубљевић“ одбраниле титулу државног првака

Синиша Мали посетио Бирлешик текстил у Лазаревцу


Лазаревац
1028 |

У производном погону турског "Бирлешик текстила" у Лазаревцу, који је купио некадашњу фабрику "Беко", у току је пробна прозводња са 250 запослених, а до краја фебруара кренуће и производња са 600 запослених, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали, приликом данашње посете овој фабрици.


 Мали је рекао да је до пре неколико месеци та фабричка хала била напуштена и да је од 2003. године бивша фабрика "Беко" била у стечају.

"Сада је овде 250 нових запослених углавном жена, пробна производња је у току, а до краја фебруара кренуће пуна производња, са 600 радних места у Лазаревцу. То је пример како се боримо  за сваки део града. Уместо оних који су фабрике затварали, стављали на њих катанце, отпуштали људе, ми отварамо фабрике и нова радна места", рекао је Мали.

Навео је да су запослени задовољни условима, а да је просечна плата 33.000 динара.

"То није мала плата за Лазаревац, а нама свако ново радно место значи", казао је градоначелник и истакао да турска компанија није узела "ни динар" субвенције од државе за улагање у фабрику.

Назначио је да ће након што фабрика крене у пуну производњу, већ током ове године кренути и друга фаза у којој ће турски инвеститор изградити нови погон на 4.500 квадратних метара и запослити још 600 људи.

"Уколико турски пријатељи буду задовољни, ићи ћемо и на трећу фазу и још неколико хиљада запослених", рекао је Мали.

Власник фабрике "Бирлешик текстил" Мурадин Гунеш захвалио је градоначелнику и представницима општине на подршци, али пре свега, радницима у фабрици.

Рекао је да ће у другој фази бити запослено најмање 300 особа, а у трећој још 1.000 до 1.500 људи.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!