0
  • Обележена 103. годишњица Колубарске битке
  • Обустава саобраћаја у Вреоцима и Степојевцу
  • Настављени радови на ватрогасном дому
  • Изабран председник Савета омладине ОО СПС Лајковац
  • Изложба "Елси Инглис - српска мајка из Шкотске"
  • Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство
  • Железничар победио ТЕНТ у Купу изазивача

Ухапшени Лазаревчани и Лајковчани шверцери оружја


Лазаревац
2259 |

Припадници Министарства унутрашњих послова, УКП - Службе за борбу против организованог криминала (СБПОК), у сарадњи са припадницима МУП-а Републике Српске, уз координацију Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су петочлану организовану криминалну групу осумњичену за извршење кривичних дела удруживање ради извршења кривичних дела и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, саопштио је јуче МУП Србије.


На територији Србије ухапшени су Д.К. из Лазаревца, Ж.Ф. из Лазаревца, М.П. из Лајковца и полицијски службеник М.К. из Лајковца.

„Далибор Крстић у родном Лазаревцу је важио за угледног занатлију, бравара и власника мото радионице све до данас када је одјекнула вест о његовом хапшењу и то као организатору међународне криминалне групе која се бавила шверцом и препродајом аутоматског оружја.

Са Крстићем су ухапшена и тројица његових сарадника: Жељко Филиповић из Лазаревца и двојица Лајковчана, полицајац Милан Куљанин и Милош Пантелић, који је како сазнаје БКТВЊуз, син бившег полицајца”, преноси портал bktvnews.com.

Постоје основи сумње да је Д.К. организовао међународну криминалну групу у оквиру које је од Б.Ћ. из Републике Српске куповао аутоматске и полуаутоматске пушке, пиштоље и муницију, кријумчарио их возилом у Србију и преко Ж.Ф., М.П. и М.К. их продавао на подручју Лазаревца и Лајковца. 

Претресом објеката и возила које користе осумњичени пронађене су 2 аутоматске пушке, 2 полуаутоматске пушке, 1 скраћена пушка, 2 пиштоља и око 600 комада муниције различитог калибра за аутоматско, полуаутоматско оружје и пиштоље. 

Осумњичени ће уз кривичну пријаву бити приведени Тужилаштву за организовани криминал у Београду.

У оквиру ове акције, на територији Републике Српске ухапшен је Б. Ћ. (65) из Рогатице, а претресом објеката пронађено је 9 тромблонских мина, рап са шест оквира за аутоматску пушку са 120 комада муниције, један пушкомитраљез, једна аутоматска пушка, једна полуаутоматска пушка, једна пушка, две бомбе и око 2.000 комада муниције различитог калибра.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!