0
  • Асфалтирана важна деоница пута у Дудовици
  • Сећање на борце погинуле у рату деведесетих
  • Поклон од Japan Crew за Дулову школу
  • Рукометаши ТШ „Колубара“ прваци Београда
  • Одбојкашице Железничара савладале Партизан

Томић: нисмо оштетили Колубару, предузеће пословало позитивно


Лазаревац
5117 |

Некадашњи директор Рударског басена Колубара Драган Томић негирао је оптужбе тужилаштва за организовани криминал да је са сарадницима оштетио то предузеће, тврдећи да је оно пословало позитивно и да се у то време није увозио ни киловат струје, већ да се струја извозила.


Драган Томић је износећи одбрану пред Специјалним судом у Београду детаљно објаснио пословање Рударског басена "Колубара", осврћући се и на извештаје ЕПС-а и машинско вештачење.

Детаљно говорећи о успешности предузећа у време његовог руководства Томић је указао да је у то време извршено реструктуирање, као и да је у том периоду ниједан киловат струје није увезен, већ да се струја извозила.

Некадашњи директор Рударског басена "Колубара" је пред судом тврдио да је предузеће у то време остварило максималне резултате, повећало производњу и оставило копове спремне за нове есполоатације.

Поводом овог случаја, Томић, који је кадар Демократске странке Србије, био је ухапшен 3. октобра 2011. године и у притвору је провео годину дана.

Драган Томић је први од 28 оптужених започео излагање одбране које ће наставити и сутра.

 НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!