0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Лопови су били у стану док смо спавали


Лазаревац
2779 |

Сама помисао да је неко у вашем стану, ноћу, док ви и ваша поодица спавате у соби, заиста ствара језу и буди исконски страх у сваком човеку. Управо са оваквом ситуацијом суочила се породица Лазаревчанке Наташе Вучићевић.


Поводом објављеног текста на нашем порталу о учесталим провалама у Лазаревцу, своје искуство поделила је са нама Наташа Вучићевић, која са породицом живи у лазаревачком насељу Трећа месна заједница. Лопови су били у њеном стану, док је њена породица спавала.

 „Лопови не улазе већином код старијих лица и у приземље. Улазе и на први спрат и код људи који имају малу децу као сто је случај код мене и моје породице.

Код нас су се попели на први спрат и ушли кроз прозорчић од купатила, прошетали, узели шта су имали и изашли, односно искочили кроз другу терасу. Трагови су били по целом стану“, каже она.

По њеним речима, на ову провалну крађу, полиција није реаговала.

„Пријавили смо ујутру полицији, чекали да дођу да узму отиске, али нису се појавили са образложењем да је прошло много времена и да немају елемената да изађу на увиђај“, каже она.

По њеним речима, после два дана догодио се исти сценарио, у згради поред на првом спрату, само овај пут неуспешно тј. била је провала у покушају.

„Лопов је био мало непажљив, комшије су чуле нешто, погледали су и видели провлника који је кренуо да уђе на исти начин као и код нас, кроз мали прозор од купатила. Побегао је“.

Она додаје да се после два дана десила иста ситуација.

„Овај пут зграда преко пута. Ушли, изашли, готово. У међувремену сваки дан у мом окружењу чујем да је тамо негде некоме упао лопов. Разни делови града, Пауновића брдо, Тополњак.... Лопови као да неометано раде, без размишљања да ће бити ухваћени“, каже ова Лазаревчанка.

„Сама помисао да вам је неко био у стану док су ваша деца и ви спавали оставља невероватан страх у сопственом дому. Сигурност више не осећамо, што је јако тужно. Живимо у 21. веку где сви имају своја права и где су та права заштићена, па изгледа и лоповима“, каже Наташа.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!