0
  • Катарина Дамњановић прва допливала до Часног крста
  • Грејање стиже поподне
  • Kреативна радионица за малишане у Модерној галерији „Састављамо, цртамо и бојимо лик Свeтог Саве“

Због врућине у Хитној служби повећан број пацијената три пута


Лазаревац
1955 |

Због таласа екстремно високих температура, јуче је одржана седница Штаба за ванредне ситуације ГО Лазаревац.


Командир штаба, председник ГО Лазаревац, Бојан Синђелић, рекао је да је ситуација под контролом.

„Воде има у довољним количинама. Санирани су проблеми настали услед две хаварије на централним водовима и не очекују се искључења воде. Што се тиче Дома здравља, Нефропатије, Црвеног Крста, Ватрогасне јединице, сви су у пуној приправности и ја овим путем апелујем на наше суграђане да се понашају у складу са прописима, како би се избегле евентуалне нежељене ситуације“, рекао је Синђелић.

Јован Милојевић директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ рекао је да је обим посла Хитне службе повећан  три пута, а рекордни број, преко 60 прегледа, обављен је 11. јула.

„Поред тога обављено је 25 транспорта за Београд, око 20 кућних посета и 30 телефонских савета. Због тога је апел суграђанима да поштују све мере заштите од посебне важности, да се не излажу сунцу у периоду од 10 до 17 часова без преке потребе, да редовно контролишу крвни притисак, користе прописану терапију, уносе довољну количину течности и избегавају јавне скупове“, рекао је он.

За сада, по речима командира Ватрогасно - спасилачке јединице Лазаревац Ивана Поповића, није повећан број интервенција.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!