0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Пријем запослених преко ЛАПЗ-а у Лајковцу


Лазаревац
1826 |

У четвртак, 06. јула, руководство општине Лајковац на челу са председником Андријом Живковићем, организовало је пријем за 56 лица, која су почела да раде преко јавних радова, али и преко програма приправника.


Овом приликом, председник општине Лајковац је истакао да је лајковачка општина наставила традицију започету пре пар година и омогућила да одређени број лица добије посао преко Локалног акционог плана за запошљавање.

"Овом мером се трудимо да колико толико смањимо број незапослених и, пошто је одлука Владе Србије о забрани запошљавања и даље на снази, ово је један од начина да становници наше општине, пре свих они млађи, добију први посао. На њима је да се труде, да се покажу на послу и да то указано поверење оправдају. Гледали смо да запослимо лица свих нивоа образовања, од лица са завршеном основном школом, средњом школом па до оних са факултетом. Водили смо рачуна и о томе да упослимо људе са различитих подручја општине Лајковац и, наравно, лица која имају лошији социјални статус. И следеће године, општина Лајковац ће спровести ову меру и надам се да одређени број лица, која су данас добила свој први посао, наредне године неће бити овде са нама у згради општине већ да ће наћи неки сталан посао. Ипак, сви они који буду марљиво радили свој посао имаће прилику да поново добију шансу да раде преко овог програма", истакао је Живковић.

Од укупно 56 лица која су засновала радни однос, 51 лице ће бити ангажовано преко јавних радова, док је петоро добило посао преко програма приправника, а један од њих је Јован Илић, дипломирани економиста из Лајковца.

"Као приправник, радићу на пословима јавних набавки. Потрудићу се да радим вредно и одговорно и да се усавршавам. Прилика која нам је пружена, значи нам заиста пуно", истакао је, овом приликом, Јован.

Своје задовољство, због указане шансе, изразила је и Данијела Арсеновић.

"Преко јавних радова, почела сам да радим у Одељењу за привреду и имовинско-правне послове општине Лајковац. С'обзиром да сам завршила пољопривредни факултет и да ми је жеља била да радим у струци, очекивања су ми испуњена и задовољна сам", рекла је Данијела Арсеновић.

У односу на 2016. годину, из буџета општине Лајковац је ове године, за Локални акциони план запошљавања, издвојено 3.000.000 динара више, односно укупно 16.200.000 динара.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!