0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Понуде за дочек у Лазаревцу за свачији укус


Лазаревац
2420 |

Крајем сваког децембра, уочи дочека Нове године, влада еуфорија или потпуна равнодушност наших суграђана. Млађе генерације углавном се одлучују за провод у граду, док старији неретко остају кући, окружени породицом и пријатељима.


Студенткиња Марија Милинковић каже да ће Нову годину провести код куће, у кругу породице: „Ништа нисмо резервисали зато што нам сам дочек није значајан, али први јануар планирамо да проведемо ван града, можда на некој планини“.

У разговору са неколико власника локала у Лазаревцу, сазнали смо да су понуде за Нову 2018. годину шаренолике и прилагођене свачијем укусу. Власник ресторана „Харизма“ Братислав Тадић, припремајући се за дочек Нове године, рекао је: „За љубитеље домаће кухиње имамо различите специјалитете од којих ће се неки, као изненађење, први пут наћи на менију. Иако је већина места резервисана, они који желе да буду наши гости, могу да се јаве на телефон 063/530-083. Свим посетиоцима желимо срећну Нову годину и Божићне празнике“. Укусна храна биће служена и у ресторану „Планић“, где ће госте забављати бенд „Тренд“ из Младеновца. Улазница је 3.000 динара, што укључује свечану вечеру, дезерт и неограничено пиће.

Журка под називом „Новогодишњи времеплов“  биће организована  у кафићу „Кабинет 23“ са почетком у 21 час. Цена улазнице је 500 динара, а гости ће уз сеоско предјело новогодишњу ноћ дочекати уз добро познате хитове, од хаус до пок-рок жанра. Уобичајено дружење уз мало предјела биће организовано и у „Две дангубе“, док ће кафе „Ambient“, како наводи власница Весна Планић, правити журку на којој ће се пуштати домаћи музички хитови све до раних јутарњих часова. У кафићу „Que Pasa“ наступиће добро познати DJ Wamp (King Calypso) и Relax H2 Coke, а улаз ће бити слободан.

Суграђани којима је дража кафанска атмосфера определили су се за „Кафаницу Лазаревац“ у близини аутобуске станице, где су већ резервисана сва места, али се свакако може ући уз карту од 299 динара и прославити новогодишња ноћ уз „Power Band“. „Chili bar“ за опроштај од минуле године неће ништа организовати, већ ће 31. децембра радити само прву смену када ће гости имати прилику да уживају у најбољој кафи у граду.

Поред наведених места, не мали број наших суграђана ће Нову 2018. годину дочекати у неком од ексклузивних кафића и ресторана у Београду или у неком од хотела на Златибору и Дивчибарама.

 

Сања ЂоковићНАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!