0
  • Нова столарија у вртићу "Дечије царство"
  • Министар Стефановић разговарао са полицијским службеницима у Убу, Лајковцу и Мионици
  • Годишња пчеларска изложба и саветовање у Лајковцу
  • Акција „Правилно је безбедно“ у лазаревачким школама
  • Конкурс за продајни базар цвећа и садног материјала "Најлепше из природе"
  • Кошаркаши Колубаре забележили су вредну победу над екипом Младости из Смедеревске Паланке

Пешачење стазама Колубарске битке


Лазаревац
431 |

На традиционалној акцији „Стазама Колубарске битке“, коју организује планинарско друштво Ћира из Лајковца, а која је одржана 25. новембра, учешће је узело 33 клуба, друштва или удружења из читаве Србије, као и три друштва из Републике Српске.


Стаза од  16.5 километара која спада у категорију лаких стаза, није представљала проблем учесницима. Полазак је организван у 9 часова са платоа железничке станице у Лајковцу, одакле се старом Ћирином пругом, прeко Ћириног моста, ишло до археолошог локалитета Анине у селу Ћелије.

Након краће паузе и упознавања са локалитетом, шетња је настављена ка Човци и споменику које је ПСД Ћира поставио 2014. године на стодишњицу Колубарске битке у знак сећања на пале борце.

Пут је одатле настављен ка манастиру Светог Георгија у Ћелијама, где су учеснике са чајем, куваном ракјом и вином дочекали чланви еколошког покрета „Каструм Бродаре“.

У сарадњи са ТО Лајковац, одржан је и културно уметнички део програма у коме се присутнима обратио чувени књижевник из Лајковца, а који је рођен у селу Ћелије, Радован Бели Марковић. Програм је водиo директор ТО Лајковац, Милутин Ранковић, а у њему је учествово глумац Перо Бјековић и глумица Биљана Ђуровић.

Учесници акције даље су наставили пут ка споменику Димитрију Туцовићу на Враче брду, а одатле су се вратили у Лајковац, где је био организован ручак и подела захвалница.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!