0
  • Обележена 103. годишњица Колубарске битке
  • Обустава саобраћаја у Вреоцима и Степојевцу
  • Настављени радови на ватрогасном дому
  • Изабран председник Савета омладине ОО СПС Лајковац
  • Изложба "Елси Инглис - српска мајка из Шкотске"
  • Рукометаши Техничке школе одлазе на светско првенство
  • Железничар победио ТЕНТ у Купу изазивача

„Пажљивко“ опет у акцији


Лазаревац
362 |

Савет за безбедност саобраћаја на путевима ГО Лазаревац током ове године спровео је више акција, а већина је углавном била усмерена на безбедност најмлађих учесника у саобраћају. Овога пута, око 650 првака уписаних у лазаревачке основне школе, поред едукативног предавања добило је светлоодбојне прслуке и часопис „Пажљивко“.


„Направили смо један мали тест са ученицима да видимо колико знају о саобраћају и могу рећи да наставно особље добро ради на том плану“, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић, који је заједно са члановима Савета за безбедност саобраћаја и чланом већа задуженим за ову област обишао основне школе у Јунковцу и Дудовици као и ОШ „Војислав Вока Савић“ и малишанима уручио поклоне.

„Ми смо увек ту да помогнемо и да на све начине утичемо на то да се они увек безбедно понашају и на све начине избегнемо несреће које се нажалост дешавају“, каже Синђелић.

Члан већа ГО Лазаревац задужен за безбедност саобраћаја на путевима наше општине Александар Булатовић истакао је да је на једној од претходних седница Скупштине Града Београда усвојена стратегија безбедности саобраћаја, која се односи на период 2017-2020 година и да ће ускоро на основу те стратегије и у ГО Лазаревац бити усвојен акциони план који се односи на безбедност саобраћаја.

„Циљ саме стратегије и Акционог плана је да у 2020. -ој години немамо ни једног погинулог учесника у саобраћају.

Ово данас је Савета за безбедност саобраћаја ГО Лазаревац, Савета Града Београда и Агенције за безбедност саобраћаја. Они су уступили часопис „Пажљивко“, а наш Савет је купио 650 прслука за наше прваке“, рекао је Булатовић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!