0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Отворена нова школа у Јабучју


Лајковац
2541 |

У уторак, 09. маја, свечано је отворена нова зграда ОШ "Димитрије Туцовић" у Јабучју. Нову школску зграду, површине од око 1500 квадратних метара, заједнички су саградили и опремили општина Лајковац и РБ "Колубара", а свечаност поводом усељења јабучких основаца у нову школу, приређена је на 175. годишњицу постојања школе у Јабучју, чиме је уједно обележен и Дан школе.


На самом почетку свечаности, присутнима се обратио директор ОШ "Димитрије Туцовић", Александар Лукић.

"Припала ми је изузетна част да вам пожелим да се пријатно осећате у овом свечаном тренутку, који ће остати упамћен као један од најблиставијих у богатој историји јабучког школства. Осећам обавезу да, у име садашњих и будућих генерација наших ученика, изразим велику захвалност свим људима који су допринели да наши ђаци будуће школске дане проводе у прелепом амбијенту. Посебну захвалност исказујем РБ "Колубара", општини Лајковац, али и месним заједницама Мали Борак и Скобаљ, које су као друштвено одговорне институције препознале да је улагање у школство, заправо улагање у будућност", рекао је, овом приликом, Лукић.

Заједно са директором школе, врпцу је пресекао и озваничио усељење у нову школску зграду председник општине Лајковац, Андрија Живковић, који је овом приликом подсетио да је пуштање у рад новог школског објекта у Јабучју необјашњиво дуго трајало и поручио да је Лајковац изашао из периода стагнације и да улази у период напретка и светлије будућности.

"Данас желим, пре свега, да вам се обратим као родитељ јер једино тако могу да на прави начин са вама поделим задовољство које осећам. Највећи успех у животу сваког родитеља јесте да обезбеди најбоље услове за живот и квалитетно образовање своме детету. Само оружјем званом образовање, можемо сачувати нашу децу од порока, који подмукло вребају са свих страна на улици, а од којих сви све више стрепимо. Зато подједнако добри услови за рад и учење у школама морају бити обезбеђени деци у Лајковцу, Јабучју и било ком другом селу на територији општине Лајковац. То је заједнички задатак свих нас", истакао је Живковић.

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја, отварању нове школске зграде у Јабучју, присуствовала је начелница Школске управе Ваљево, Зорица Јоцић.

"За свако место је велика ствар када добије нову школу, а за ових нешто више од 260 ђака и запослене у овој школи, то ће бити један велики искорак напред у побољшању квалитета, пре свега, наставе. Ова нова школа, овај диван простор, свакако ће испунити највише стандарде, и кад је у питању материјално техничка опремљеност, и кад је у питању адекватност простора. Циљ Министарства просвете и Владе Србије је да у нашој земљи буде што више оваквих школа и да, наравно, буде што више деце која ће учити и напредовати у оваквим школама", поручила је Зорица Јоцић.

Након уводних обраћања и званичног отварања нове школске зграде у Јабучју, уследио је пригодан програм, који су за бројне госте припремили ученици и наставници јабучке школе.



НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!