0
  • Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Ауто седишта за најмлађе Лајковчане


Лајковац
476 |

Трећу годину за редом општина Лајковац организује поделу ауто седишта за сву децу рођену на територији општине у протеклој календарској години.


Ова пракса уведена је паралелно са формирањем Савета за безбедност саобраћаја у Лајковцу. Средства за куповину ауто седишта обезбећена су од новчаних казни   наплаћених од несавесних возча, која се сливају у буџет општине Лајковац.

„Од овог новца, 600. 000 динара опредељено је за куповину ауто седишта“, рекао је председник општине Андрија Живковић.

Око 60 родитеља је овога пута добило седишта за своје малишане. Живковић је рекао да ће поред тога, у току ове и следеће године новцем од казни за саобраћајне прекршаје,  бити унапређена безбедност саобраћаја у Лајковцу.

„У протеклој години смо урадили постављање бетонских калота у шеталишним зонама у самом центру Лајковца, а на тај начин је омогућено слободније кретање бициклиста и самих пешака. У овој години планирали смо и постављање безбедносних камера на неколико локација у Лајковцу, а у току је и израда пројекта за постављање камера које ће пратити брзину  кретања учесника у саобраћају, након тога ће се те брзине регистровати и свим прекршајним починиоцима биће одређена новчана казна на основу тих снимака.  Верујем да ће буџет Савета за безбедност саобраћаја бити знатно већи и да ћемо тада моћи да се позабавимо и неким крупнијим и већим инвестицијама у овој области“, каже Живковић.

Он је додао да је у плану да се направи један трајни полигон, који ће бити на простору између основне и средње школе, где ће најмлађи Лајковчании моћи да се упознају са свим правилима у саобраћају како би касније лакше и безбедније учествовали у истом.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!