0
  • Казнене мере за неуређене обале око некатегорисаних путева
  • Према висини зараде Лазаревац пети у Србији
  • Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу
  • Пет милиона динара из буџета за црквене објекте у Лајковцу
  • Трећи по реду Базар цвећа данас и сутра одржава се у Лазаревцу
  • Хуманитарно књижевно вече у организацији КЦ „Хаџи Рувим“
  • Лазаревчани су остали без тренера Зорана Пиркета Стојановића, који се сели у Кину где ће наставити са радом

Асфалтирање пута за Бркиће у Ратковцу


Лајковац
471 |

Година 2018. за општину Лајковац почела је радно. Уговорени послови из прошле године већ на самом почетку ове ушли су у реализацију. Један од тих послова је и завршетак асфалтирања пута у Ратковцу у делу који се назива Бркића крај.


„Реч је о деоници пута у дужини од 520 метара, чија је вредност радова 6,5 милона динара. Коначно, овај засеок у Ратковцу, где углавном живи фамилија Бркић, добија асфалт на који су чекали неколико година“, рекао је председник општине Лајковац Андрија Живковић. 

Он каже да је општина задовољна радовима које је извело предузеће „Колубара Грађевинар“, као и да, након овог, иста фирма прелази на други посао, који је такође уговорен у 2017. години, а то су тротори у улици Димитрија Туцовића.

„Такође, током априла нас очекује и асфалтирање пута за Ивковиће у селу Бајевац, а оно што је најзанимљивије за ову годину, 30 милиона динара које смо одвојили за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева је на пројектовању и ја очекујем  да већ у јуну месецу почнемо са асфалтирањем неких 12 путева, који су у плану за ову годину“, рекао је Живковић.

Он је изразио очекивање да ће ребалансом буџета бити опредељено још новца и да ће се на јесен урадити још неколико путева, те да ће до краја године, сеоска подручја на територији општине Лајковац добити преко 15 урађених локалних и некатегорисаних путева.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!