0
  • Асфалтирана важна деоница пута у Дудовици
  • Сећање на борце погинуле у рату деведесетих
  • Поклон од Japan Crew за Дулову школу
  • Рукометаши ТШ „Колубара“ прваци Београда
  • Одбојкашице Железничара савладале Партизан

Реконструкцију депоа за одлагања уметничких слика Модерне галерије


Лазаревац
107 |

Центар за културу Лазаревац током летњих месеци реализовао је пројекат „Реконструкција депоа Модерне галерије Центра за културу Лазаревац“. Пројекат је подржан од стране Министарства за културу и информисање РС.


Циљ овог пројекта јесте стварање услова за квалитетније систематско чување и заштиту постојећих културних добара, легат Лепосаве Лепе Перовић и колекције „Савременици“.

Центар за културу Лазаревац од свог оснивања води бригу о заштити  и излагању поклон легата Лепосаве Лепе Перовић и својој колекцији „Савременици“. Реч је о уметничким делима која спадају у период између и после два светска рата (уметници са подручја некадашње СФРЈ), као и савременим домаћим уметничким тенденцијама. Обе колекције чувају се у просторијама Модерне галерије Центра за културу Лазаревац.

Након рекострукције галеријског простора 2011. године, обављени су сви  потребни конзерваторски радови на делима и модернизовала стална поставка галерије.

У циљу даљег побољшавања услова за систематску заштити културног добра од великог локалног значаја за град Лазаревац извршена је реконструкцију депоа за одлагања уметничких слика.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!