0
  • Асфалтирана важна деоница пута у Дудовици
  • Сећање на борце погинуле у рату деведесетих
  • Поклон од Japan Crew за Дулову школу
  • Рукометаши ТШ „Колубара“ прваци Београда
  • Одбојкашице Железничара савладале Партизан

Премијера Пулс театра - „Пост квартет“


Лазаревац
524 |

„Пост квартет“ позоришна представа рађена по мотивима „Квартета“ Хајнера Милера, а у извођењу Првог приградског позоришта - Пулс театра, имала је своју премијеру 15. августа на сцени Центра за културу Лазаревац.


Представу је режирао Милан Мађарев, уз музичку подршку Ведрана Вучића, а у представи играју Јелена Цвијетић, Маја Софронијевић и Ивана Недељковић. Говори о жени која се буди након коме, савладава простор у коме се налази и побеђује своју болсет.

„Пост квартет“ је представа доминантно плесног карактера, а директорка Пулс театра, глумица Ивана Недељковић истиче да јој је изузетно драго што је баш оваква представа на репертоару лазаревачког позоришта.

„Ова представа показује да, бити глумац, не значи само интерпретирати некакав текст, јер није само глас изражајно средство глумца, већ и покрет, тело, као и комплетна енергија коју глумац носи. Ја бих је могла назвати кореодрамом. Глумице Јелена Цвијетић и Маја Софронијевић су, неколико месеци уназад, врло предано вежбале са нашом кореографкињом Ирином Митровић. Оне су и своја тела довеле до савршенства, као и покрет, који је претежно доминантан у овој представи“, каже она.

Недељковићева истиче да је пројекат урађен са нула динара, јер ове године позориште нема опредељен буџет за продукцију. „Мађарев и Вучић су практично дошли по препоруци, захваљујући нашем добром искуству са колегама. Пројекат је био већ ``склопљен`` у њиховој глави, а настао је као последица различитих радионица“, рекла је она.

Камерно гледалиште било је испуњено до последњег места, те због великог интересовања, заказано је извођење и 31. августа, као и у септембру за госте Фестивала хумора за децу. Играће се 12. и 29. септембра.

Представа „Пост квартет“ позвана је да учествује на Фестивалу у Скопљу „Панфиз“, који се одржава почетком октобра, незванично је најавила Ивана Недељковић.НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ

Праве новине локални лист општина Лазаревац и Лајковац. Copyright SGFX media, 11550 Лазаревац, Јове Гркинића 14., Србија
Репродукција материјала са ове презентације без писмене дозволе је строго забрањено!