• Mинистарка Кубуровић посетила суд у Лазаревцу
  • Састанак руководства ГО Лазаревац са делегацијом Истарске жупаније
  • ЈП „Топлификација“ и ове године позитивно
  • Пољопривредници добили надокнаду шете на усевима соје
  • Општина Лајковац на Сајму туризма у Београду
  • Министар Вања Удовићич посетио ОШ „Кнез Лазар“
  • Култни филм „Кад буем мртав и бео“ у новом руху у ЦЗК Лазаревац
  • Финале Купа Србије у одбојци, Железничар-Ц.Звезда 3. марта у Лајковцу

Луд, збуњен и ретко нормалан


| 0

Ја бирач на наредним локалним изборима у Лазаревцу, од овакве политичке понуде (како сада ствари стоjе) постаjем луд, збуњен и мало вероватно да остаjем нормалан. Могу само да се надам да ће се до избора, понуда побољшати, проширити или бар разбистрити.

Као кад идем на пиjац, избор jе само моj. Могу да изаберем нешто, али и могу да се вратим кући а да нисам ништа изабрао. Али тада немам коме да се жалим што ћу бити гладан. Дакле ако сам нормалан нешто ћу већ изабрати. Али шта, људи моjи? Где су се сакрили наjбољи што Лазаревац има да да? Где су образовани а вредни, способни а поштени, искусни а искрени? Када сада погледам главне актере политичке сцене Лазаревца, моjа реакциjа може бити или да се смеjем или да плачем! Све у свему, неће ови избори бити обична пиjаца већ БУВЉА ПjЈАЦА ислужених политичара, пуна прелетача, пуна ликова коjи се воде искључиво искључиво искључиво личним интересима (jедно „искључиво“ би jош било и подношљиво), пуна полтрона, пуна купљених факултетских диплома, пуна излизаних политичких фраза, пуна „куповина бирача“ радним местима и другим „средствима плаћања“, пуна маркетинга, сликања, промоциjе без икаквог садржаjа, пуна страшно само себи битних назовиполитичара коjи потпуно незаслужено сами себе сматраjу елитом! Опет кажем уколико се нешто конкретно не промени па да и jа, али и ви са мном останете НОРМАЛНj.

ЗБУЊЕНj jесмо, то без даљњег. Председник општине у сред мандата бива замењен на месту председника своjе странке; наjутицаjниjи политичар у општини jе човек коjи нити jе председник општине нити председник своjе странке, вечити други; трећа „велика“ странка прави наjлошиjи резултат на изборима можда у своjоj историjи а не извлачи никакве поуке, а при том се одриче неколицине важних људи у свом врху (председника Скупштине општине, наjважниjег члана већа али и др.Марића, сада само члана ОО); опозициjа се своди на пар странака у покушаjу, удружења (групе) грађана у покушаjу и одборника у покушаjу. Са правом смо збуњени и због тога што имамо толико одборника (или су били у овом сазиву) ГО Лазаревац коjи, у односу на дан када су одборници постали, данас се не налазе ни близу опциjе на чиjоj листи су и ушли у локални парламент. jли су променили табор, популарни прелетачи, или су љути на своjу политичку организациjу, или су целе странке отказале сарадњу већоj странци носиоцу листе и приступиле другоj већоj странци, или су, jедноставно водећи се логиком личног интереса, поjедини одборници у други план (или последњи) ставили идеологиjу, страначку припадност и пративши републички тренд неформално приступили наjjачоj странци (наравно важно jе да она „држи“ Колубару).

Неколико странака jе, у време велике апатиjе, скоро па потпуно или потпуно престало да постоjи. Неколицина локалних политичара (или политичара у наjави) коjи су нешто и вредели, попустило jе и повукло се из прљаве баре под наjездом крокодила са неприjатним задахом коjи не бираjу начин како до свог плена да дођу.

Ушли смо у последњу годину мандата садашњег сазива локалног парламента, али и владаjуће коалициjе. Покушаћу у том периоду до избора да са вама, бирачима општине Лазаревац, на оваj начин будем у сталном контакту, да пратимо шта нам се нуди на политичком небу, да разбистримо то небо и да не дозволимо политичарима да нам продаjу маглу. Мислим, могу они да jе продаjу, али ЈА ако поново маглу и купим, а за њих jе МОЈ ГЛАС нешто наjвредниjе што имам, могу отворено стати пред вас и рећи: да, jа сам доказано ЛУД.Comments (0)    Сви коментари | 0